Welkom in groep 6

Mariska SteurGroep 6 Welkomsttekst

Wij zijn groep 6a en b. In groep 6a krijgen we les van juf Anja en in groep 6b van juf Marianne. Op deze site vind je actuele informatie over onze groepen, maar ook leuke foto’s van activiteiten in en buiten de klas.

In groep 6 krijgen we les in taal, spelling, rekenen en lezen. Bij taal werken we aan het leren van nieuwe woorden en het zoeken van informatie in verschillende bronnen. Bij spelling leren we naast de al bekende categorieën, er nog 9 nieuwe categorieën bij. Ook oefenen we met grammatica en werkwoordspelling. Bij rekenen cijferen de kinderen tot 10.000. Met cijferen bedoelen we allerlei varianten van plus- min- en keersommen. Elke dag oefenen we met lezen, dat kan op een leeskaart of in verschillende soorten boeken(leesboek, stripboek, informatieboekje). Net als in groep 5 staan ook Engels, verkeer, Blits en wereldoriëntatie op ons rooster. Ook gaan we dit jaar weer een spreekbeurt houden. Naast een spreekbeurt gaan we ook een boekenbeurt houden, best spannend!

Naast alle bovenstaande vakken, gaan we natuurlijk ook elke week gymmen en creatief aan de slag. Ook wordt er elke week gewerkt uit de godsdienstmethode Trefwoord en de methode Goed Gedaan!(sociaal-emotioneel).

Dit jaar zullen we diverse uitjes hebben. De volgende uitjes voor dit jaar zijn al bekend:

  • 17 december: Kringlopen op de boerderij
  • 24 januari: 3×3 Trompet
  • 7 maart: Zintuigen bij dieren en bij mensen
  • 27 mei: Sporen in het land

Groetjes,
juf Anja (groep 6a) en juf Marianne (groep 6b)

a.stenvert@debronsoest.nl
m.batterink@debronsoest.nl