Welkom in groep 6

Mariska SteurGroep 6 Welkomsttekst

Welkom in groep 6!

In groep 6 zitten 32 hardwerkende en enthousiaste leerlingen en juf Marianne (maandag, dinsdag) en juf Myrna (woensdag, donderdag, vrijdag). 

In groep 6 oefenen we hard met rekenen, spelling, taal en lezen. Bij rekenen zullen we aan de slag gaan met cijferen tot en met 10.000. Met cijferen bedoelen we alle varianten van plus, min- en keersommen. Ook doen we rekenspelletjes aan de hand van de methode Met sprongen vooruit. Bij spelling leren we er dit jaar negen categorieën bij en gaan we aan de slag met grammatica en werkwoordspelling. Voor het vak taal leren we nieuwe woorden en leren we hoe we informatie uit bronnen kunnen halen. Daarnaast lezen we iedere dag uit ons leesboek. 

Nieuwsbegrip, Wereldoriëntatie, Engels, Blits en verkeer staan dit jaar ook weer op ons programma. Natuurlijk gaan we ook creatief en actief aan de slag. Wij gymmen dan ook op maandag en donderdag. Voor godsdienst werken we aan de hand van de methode Trefwoord en voor de sociaal-emotionele ontwikkeling uit de methode Goed gedaan.

In groep 6 geven we voor de eerste keer een spreekbeurt en een boekenbeurt. Best spannend!

Er zullen dit jaar verschillende activiteiten en uitjes plaatsvinden. De onderstaande uitjes zijn al bekend.

  • 22 april  2020: Speuren rond de Kleine Melm
  • Mei/juni 2020: Imkerles boerderij Gagelgat

Groetjes, juf Marianne en juf Myrna

m.batterink@debronsoest.nl
m.eckhardt@debronsoest.nl