Welkom in groep 6

Mariska SteurGroep 6 Welkomsttekst

Hallo,

Wat leuk dat je hier een kijkje neemt. Wij vertellen graag even in het kort wie wij zijn en wat wij zoal doen in groep 6.

Groep 6 is een gezellige groep met 24 kinderen. Juf Wendy geeft les van maandag t/m woensdag en op donderdag en vrijdag juf Liselotte.

’s Morgens staan de vakken rekenen, spelling, taal en lezen op de planning. De middagen zijn onder andere gevuld met wereldoriëntatie, Engels en de creatieve vakken. Ook werken we bijna dagelijks op een Chromebook om extra te oefenen met taal, rekenen en spelling.

Bij bijna alle vakken gaan wij na een klassikale instructie en begeleide inoefening zelfstandig aan de slag. De juf geeft verlengde instructie waar nodig en loopt rondes door de klas voor vragen tijdens het werken. We leren verantwoordelijk te zijn voor ons eigen werk. Daarbij hoort netjes en gestructureerd werken, maar ook zelf nakijken.
Belangrijke dingen noteren we in onze agenda en die nemen we iedere dag mee naar school. Ook hebben een multomap waarin we toetsmateriaal, materiaal van de methodes en extra werk in bewaren. Deze wordt zowel op school als thuis gebruikt.

Naast alle bovengenoemde vakken is er ook tijd om te gymmen, buiten te spelen en staan er jaarlijks leuke activiteiten en uitjes op het programma.

Kortom wij vervelen ons niet in groep 6!

Groetjes,
de kinderen van groep 6,
juf Wendy en juf Liselotte