Groepen
Nieuws
Agenda

Basisschool De Bron
Tel.: 035 - 602 13 76
info@debronsoest.nl

Groep 1-2 C

Welkom in groep 1-2C!

Wat gezellig dat je even op onze pagina komt kijken. We vertellen je graag wat we allemaal doen en leren in onze klas.

Op maandag en dinsdag staat Juf Violet voor de groep. Zij loopt haar lio-stage (afstudeerstage) en wordt begeleid door juf Hiltje. Juf Hiltje helpt op maandag en dinsdag ook andere groepen binnen de school. Op woensdag, donderdag en vrijdag staat Juf Judith voor de groep.

In groep 1-2C zitten ondertussen 24 kinderen. Sinds een paar dagen zit Rick ook bij ons in de klas. Wat gezellig dat hij er nu ook is. We zijn compleet voor dit schooljaar!

De laatste tijd hebben we veel over Nederland gewerkt. We hebben geleerd wie de koning van ons land is, welk eten typisch Nederlands is. Ook weten we hoe de vlag van Nederland eruit ziet en leerden we ook veel over fietsen. We hadden zelfs een fietsenwerkplaats in de klas! Hierin mochten we onze eigen fietsen schoonmaken en opknappen. Aan een fiets zitten veel moeren en bouten zeg! We hebben alles even goed gecontroleerd.

We kennen al veel letters! In de klas zijn we dan ook vaak bezig met woorden en letters. We doen met elkaar spelletjes, zoals: ‘Wat hoor je vooraan’ en ‘Wat hoor je achteraan’. Ook hakken en plakken we met woorden. De juffen zeggen dan kip en wij: k-i-p kip, of andersom, de juffen zeggen: k-i-p en wij kip. Dit doen we met onze handen erbij. We zetten onze handen tegen elkaar, en maken bij elke klank (letter) een “sprongetje”. Zo oefenen we al voor groep 3!

Naast letterspelletjes doen we ook veel rekenspelletjes. Leuk hoor om te zien hoe enthousiast we al een raket kunnen laten opstijgen door af te tellen van 10 naar 0.

In de meivakantie was het feest voor de moeders. Wij hebben op school hard ons best gedaan om een mooi cadeau te maken voor onze mama’s, een rozet. We oefenden met z’n allen het versje om deze op moederdag te kunnen vertellen. Wij houden namelijk onwijs veel van onze mama’s!

Na de meivakantie was het weer gelijk feest in de klas. Lily heeft in de vakantie een zusje gekregen, Bella Rose. We hebben dit met z’n allen gevierd in de klas.

Omdat we het belangrijk vinden om gezellig samen te kunnen spelen en werken hebben we afspraken in de klas. We leren er steeds weer nieuwe afspraken bij.
De afspraken zijn:

– Altijd eerst zelf proberen, daar kun je veel van leren.
– Als ik met een werkje stop, ruim ik alles netjes op.
– Ben je aardig tegen iedereen, dan heb je veel vrienden om je heen.
– Netjes lopen in de rij, dat hoort erbij.
– Als iemand zegt STOP, dan houd ik op!

Ook komen Aap en Tijger af en toe in de klas op bezoek. Wij helpen hen dan hoe zij ruzie op kunnen lossen door bijvoorbeeld samen te delen of om de beurt te spelen. Dit kunnen wij al heel goed!

We hebben het reuze naar ons zin in de klas en maken ons op voor het laatste stukje van het schooljaar. Dan vliegen we weer uit naar een volgende groep.

Groetjes,
Juf Judith, juf Hiltje en juf Violet

j.krijt@debronsoest.nl
h.talsma@debronsoest.nl
v.vanderveer@debronsoest.nl


download-180px

Contact

contact

Basisschool De Bron
Sweelinckstraat 2
3766 ED Soest
Tel.: 035 - 602 13 76
info@debronsoest.nl

Berichtenarchief