Groepen
Nieuws
Agenda

Basisschool De Bron
Tel.: 035 - 602 13 76
info@debronsoest.nl

Groep 6

Hallo, wat leuk dat je een kijkje komt nemen bij groep 6!

Wij zijn groep 6 met 24 kinderen. Onze juf is juf Liselotte (l.breunesse@debronsoest.nl) en op dinsdag is onze stagiaire Myrna er ook. Op vrijdagmiddag hebben we les van juf Sanne.

Pannenkoekendag
Voor de meivakantie heeft groep 6 samen met groep 3 deelgenomen aan de nationale Pannenkoekendag. We hebben op een dinsdagmiddag samen met onze eigen opa’s en oma’s en juffen wel meer dan 100 pannenkoeken gebakken. Deze hebben we natuurlijk niet allemaal zelf opgegeten. We hebben de bejaarden uit de Vijverhof uitgenodigd om bij ons een pannenkoek te komen eten. De teamkamer was omgetoverd tot restaurant waar we zelf de ouderen hebben bediend. Er werd koffie en thee geserveerd en zoveel pannenkoeken als ze op konden met natuurlijk stroop of poedersuiker. Uiteraard was er ook voor ons een pannenkoek. We waren ontzettend blij met alle hulp van de opa’s en oma’s.
Na het eten was er nog tijd om met de ouderen uit de Vijverhof een spelletje te doen. Al met al een zeer geslaagde middag voor zowel jong als oud.

Orkestproject
Vanuit Kunst Centraal volgt groep 6 komende weken het orkestproject. In de klas hebben we al twee lessen gehad over het orkest en hebben we onderzocht welke instrumenten er allemaal zijn en hoe ze klinken. We hebben ook geluisterd naar verschillende soorten muziek en samen besproken bij welke soorten gelegenheden bepaalde muziek past of wat voor een sfeer het oproept. Soms best moeilijk en ook per kind heel verschillend.
In mei hebben we een uitje gehad naar de muziekvereniging PVO in Soest. Hier hebben de kinderen door middel van een instrumentencircuit kennis gemaakt met verschillende instrumenten. We mochten ook alle instrumenten uitproberen. Super leuk, hoewel geluid uit een trompet krijgen nog best moeilijk bleek!
In juni gaan we als afsluiting naar een echt concert van de muziekvereniging in het openluchttheater Cabrio in Soest. Daar kijken we al erg naar uit!

Wat leren we allemaal?
Met rekenen oefenen we nog steeds veel met de breuken. Ook de verhoudingstabel wordt veel herhaald. Een heel belangrijke regel hierbij: Wat je boven doet, doe je onder ook!
Naast cijferend optellen en aftrekken hebben we nu ook het cijferend vermenigvuldigen geleerd. Dit hadden we heel snel door en rekent veel sneller. Ook het berekenen van inhoud is nieuw: lengte x breedte x hoogte. Tot slot hebben we kennis gemaakt met het berekenen van het gemiddelde. Wat hierbij nog lastig is, is dat we hiervoor vaak grote deelsommen moeten uitrekenen. De keer- en deeltafels blijven oefenen is dan ook heel belangrijk!!!

Met spelling is het garagewoord en woorden met -ieel en -iaal nieuw. Volgende blok maken we kennis met het tremawoord en lollywoord. Wat zou hierbij de regel zijn denken jullie?
Bij grammatica hebben we het telwoord geleerd. Dit was een makkie, dus hebben we ook al geleerd wat het rangtelwoord is.

Met taal zijn we bezig met het thema Plankenkoorts. Bij ons in de groep heeft niemand daar gelukkig last van, want er worden vaak dansjes en toneelstukjes gedaan in de klas. Aan het eind van het blok zullen we een recensie schrijven over een toneelstuk waar we een stukje van gaan bekijken. Met woordenschat hebben uiteraard ook alle woorden te maken met het thema. Zo leren we wat een ovatie, plot en rekwisiet is en leren we wat een decorbouwer, auteur en regisseur precies doen.

Met wereldoriëntatie zijn we na de meivakantie begonnen met een nieuw thema van Naut. Dit keer gaat het over leven en overleven in de dierenwereld. Een thema waar de meeste kinderen al veel vanaf weten. We gaan het hebben over de manier waarop dieren geur, kleur en gif inzetten om zichzelf te beschermen. en op welke verschillende manier met elkaar samenleven. Tot slot staan we ook stil bij de voortplanting van zowel dieren als planten. In de uitdaging gaan de kinderen hun eigen droom dierentuin ontwerpen. Daar hebben we al veel zin in!

Zoals jullie kunnen lezen werken we heel hard in groep 6! Gelukkig is er zo nu en dan ook tijd om eens even extra buiten te spelen, spelletjes te doen in de klas, etc.

Groetjes van de kinderen uit groep 6!


download-180px

Contact

contact

Basisschool De Bron
Sweelinckstraat 2
3766 ED Soest
Tel.: 035 - 602 13 76
info@debronsoest.nl

Berichtenarchief