Groepen
Nieuws
Agenda

Basisschool De Bron
Tel.: 035 - 602 13 76
info@debronsoest.nl

Groep 4

Welkom in groep 4!

Wij zijn een gezellige groep, met 31 kinderen en 1 juf: juf Marianne. Samen doen we veel leuke dingen. Knutselen, spelen, zingen, gymmen. Maar ook hard werken. Heel hard…

Rekenen
De keersommen die we tot nu toe geleerd hebben, blijven we herhalen. We merken dat het nog best lastig is om deze op tempo en door elkaar heen op te zeggen. Thuis oefenen blijft dus belangrijk! Dit kan via rekentuin, maar op internet zijn nog veel meer goede sites te vinden. http://www.onlineklas.nl/flash/Tafels%20oefenen.html bijvoorbeeld.
Het gaat hierbij om de tafels van 1 t/m 5 en 10.
Het klokkijken hebben we uitgebreid met halve, digitale, uren. Omdat ook dit best lastig is, hebben we hier soms huiswerk voor. Op de analoge klok kennen we nu ook de kwartieren.
Verder zullen we de komende weken blijven oefenen met optellen en aftrekken over het tiental (sommen als 47+8=/53-7=)

Spelling
Bij spelling kenden we al veel categorieën, maar daar zijn er nog een aantal bijgekomen. Zo oefenen we veel met ‘de klankgroepenwoorden’. Klankgroepen zijn auditieve lettergrepen. De woorden worden auditief verdeeld en vervolgens leren de kinderen of er een letter bij komt, juist weggaat of dat er niets gebeurt. Dus dit zijn woorden zoals stoppen, slapen, reizen, sprinten.
Daarnaast weten we ook al wat werkwoorden zijn: het werkwoord zegt wat een mens, dier of ding doet of wat er gebeurt. Aan het eind van het dagelijkse dictee kijken we altijd welke werkwoorden daarin voorkwamen. Ook zoeken we de zelfstandige naamwoorden op: een mens, dier of ding waar een lidwoord voor kan.
De begrippen enkelvoud en meervoud zijn ons inmiddels ook bekend!

Taal
De komende weken werken we nog aan 3 verschillende thema’s met taal. We zitten nu in het blok ‘slapen’ en hebben het over allerlei verschillende soorten bedden. Ook leren we smoesjes te verzinnen, welke je kunt gebruiken als je even geen zin hebt om naar bed te gaan.
Na dit blok volgt er nog een blok over ‘gek’ en over ‘kleding’.

Schrijven
In groep 4 hebben we af en toe ook nog een schrijfles, waarbij we hoofdletters leren. Op dit moment zijn we bij de letter T.

Wereldoriëntatie
Het blok over ‘mijn lijf’ hebben we afgerond. We zijn nu bezig met het thema ‘dag en nacht’. Hoe draaien de maan en de aarde?, Hoe kan het dat we de maan zien?, Waarom is het soms halve maan?, enz.

Lezen
Iedere dag oefenen we met een leesblad. Aan de ene kant staat een verhaal, aan de andere kant woordjes. Deze leesbladen gaan af en toe ook mee naar huis, dan kunnen we thuis lekker verder oefenen!

Er ligt nog een drukke, maar gezellige tijd voor ons. Zo hebben we een keer een uitstapje naar de kunststichting ‘Hazart’ (6 juni) en mogen we nog een keer op bezoek bij de kinderboerderij (19 juni). Van 4 t/m 7 juni lopen we de avondvierdaagse en in die week daarna beginnen de laatste Cito toetsen van dit jaar.
Kortom: nog genoeg te doen, maar we hebben er zin in!

Groetjes,
Groep 4 en juf Marianne

m.vandeglind@debronsoest.nl


download-180px

Contact

contact

Basisschool De Bron
Sweelinckstraat 2
3766 ED Soest
Tel.: 035 - 602 13 76
info@debronsoest.nl

Berichtenarchief