De zomervakantie is voorbij en we zijn weer begonnen op school. We hebben met elkaar een gezellige start gemaakt en ook al heel veel gedaan.

De afgelopen weken hebben we hard geoefend met rekenen. Veel herhaling, zoals de tafels en grote min- en plussommen. Naast het herhalen zijn er ook veel nieuwe dingen aan bod gekomen, zoals cijferend vermenigvuldigen, grote deelsommen en inhoud berekenen. Ook staan kommagetallen, breuken, procenten en verhoudingen iedere week op het programma. Veel nieuwe onderdelen, wat soms best lastig is. Maar we doen goed ons best en oefenen hard. Sommige onderdelen krijgen de kinderen ook mee als huiswerk.

Ook met taal en spelling hebben we veel geoefend. Nederlands is een best lastige taal. Zeker de (werkwoord)spelling! Daarom oefenen we er hard mee. Bij spelling beginnen we eerst met het herhalen van de lesstof van groep 6. Later zullen er nieuwe spellingcategorieën bijkomen.

Naast het harde werken is er ook tijd voor gezelligheid, want de school bestaat 40 jaar! Een feestelijke opening, taart eten, een vossenjacht, de sponsorloop voor Cliniclowns en een spetterende afsluiting tijdens het jubileumfeest. We maken er met elkaar een feestje van!

Een gezellige start en al veel geleerd, dat beloofd een goed schooljaar te worden. Ook voor de komende tijd staat er weer genoeg op het programma, zoals de kinderboekenweek en het voetbaltoernooi. Wij hebben er al zin in!

Groetjes,
Juf Wendy en juf Mariska

w.kruithof@debronsoest.nl
m.steur@debronsoest.nl