Groepen
Nieuws
Agenda

Basisschool De Bron
Tel.: 035 - 602 13 76
info@debronsoest.nl

Groep 8

Welkom op de groepspagina van groep 8!

Op deze pagina schrijven wij zelf geregeld een stukje over wat we allemaal meemaken in het laatste jaar van de basisschool. Veel leesplezier!

Stedelijk Museum
Op 16 februari gingen de groepen 6, 7 en 8 met de bus naar Amsterdam. Wij, groep 8, gingen naar het Stedelijk Museum. Een museum vol moderne kunst. Er waren schilderijen, maar ook beelden van bijvoorbeeld Piet Mondriaan. Ook is de Stijl populair in het museum. Een vorm van kunst, waarbij de kunstenaars alleen de belangrijkste dingen schilderde of maakte en meestal de primaire kleuren gebruikte. Helaas hebben we maar een klein deel van het museum gezien. Na de rondleiding was het bijna tijd om weer met de bus naar huis te gaan. Maar voordat we naar huis gingen, deden we een leuk spel. We werden in vier vakken opgedeeld waar allemaal vormen lagen in primaire kleuren. Zo mochten wij zelf een schilderij vormen. Er werden foto’s van gemaakt en daarna was het toch echt wel tijd om naar huis te gaan. Het was heel leuk om een keer een kijkje te nemen in het Stedelijk Museum!

Klassenfeest Babette en Noortje
Na het leuke avontuur in Amsterdam, hadden we nog iets leuks om op te wachten deze dag. Het klassenfeest van Babette en Noortje! Om 7 uur waren wij welkom in het clubhuis van de watergeuzen (scouting). Als je aankwam liep je door een pad met lichtjes dat leidde naar het clubhuis. We kwamen binnen in een leuk versierde kamer met muziek. Overal lagen ballonnen. Toen iedereen er was gingen we voor de jarigen zingen: Happy Birthday! We gaven de cadeautjes en zongen nog een liedje. De muziek werd wat harder gezet en we gingen met z’n allen nog even dansen. Daarna was het tijd voor Bingo. Als je een bingo had moest je geen ´’bingo´’ zeggen maar ‘’appelflap’’. Er waren veel winnaars. Na nog wat dansen en snoepen tussendoor was het alweer bijna tijd. Maar we deden nog één afsluitingsdans op het nummer ‘Leef’ en gingen daarna vrolijk naar huis.   

Rekenen
Wat vliegt de tijd toch snel! We zijn al helemaal klaar met het rekenboek en mogen nu op ons eigen niveau gaan werken. We hebben minimum, basis en plusboeken. Het is fijn om op je eigen niveau te werken. Zo kun je op je eigen niveau de opdrachten maken.
Ook hebben we spelletjes met rekenen. Wil je nu al miljonair worden? Dan is dit het perfecte spelletje voor jou! Raad de bedragen en win geld. Negens scoren? Leg de cijfers die op de draaischijf aangewezen zijn op je spelbord. Een bord met min, plus en keer (maal). Probeer de cijfers op een goede plek neer te leggen, zodat je op negen uitkomt. Ook hebben we vlaaien snaaien. Twee bordjes moeten volgeladen worden met vlaaien, maar dan wel met breuken. Krijg je ⅓ deel? Leg dat dan neer. Krijg je ⅙ deel? Leg dat dan ook neer. Wie als eerste zijn bordje vol heeft wint. Uit de rekken trekken is ook een optie. Koop kledingstukken met korting! Gooi met de dobbelsteen en zet het aantal stappen van je worp. Pak het kledingstuk dat daarop staat en draai aan het rad voor korting. Wie als eerste zijn paskamer vol heeft wint. Een leuke manier om te rekenen!

Adviesgesprekken
Het is al bijna zo ver! We gaan al bijna naar de middelbare school. Iedereen heeft zijn advies gekregen en heeft een school gekozen waar hij of zij zich thuis voelt. Maar voordat we naar de middelbare gaan, gaan we eerst nog genieten van het laatste halfjaar op de leukste basisschool van Soest!

Groetjes,
de webredactie van Groep 8 en juf Willeke

w.vermaat@debronsoest.nl


download-180px

Contact

contact

Basisschool De Bron
Sweelinckstraat 2
3766 ED Soest
Tel.: 035 - 602 13 76
info@debronsoest.nl

Berichtenarchief