Groepen
Nieuws
Agenda

Basisschool De Bron
Tel.: 035 - 602 13 76
info@debronsoest.nl

Groep 1-2 A

Welkom in groep 1-2A!

Wat reuze gezellig dat je hier een kijkje neemt. Op deze pagina zullen we gedurende het schooljaar iets vertellen over wat wij allemaal beleven en plaatsen we leuke foto’s.

Groep 1-2A is een gezellige groep met 25 kinderen. Afgelopen periode zijn Mees, Levi en Lynn gestart. Wij hopen dat jullie je snel thuis zullen voelen bij ons in de groep.

Op maandag, dinsdag en woensdag (om de week) krijgen de kinderen les van juf Matanja en op woensdag (om de week), donderdag en vrijdag staat juf Marion voor de groep. We maken iedere dag van allerlei leuks mee.

De afgelopen periode hebben wij veel geleerd over ‘Lente; groeien en bloeien’. We hebben met elkaar het blad uit de tuin gehaald en hebben ook bolletjes in de grond geplant. In de klas hadden we allemaal glazen potjes staan waarin een boon groeide. Door het glas heen kon je de wortels goed zien groeien. We weten nu van alles over ontkiemen en wortel schieten.
We hadden ook een paaswinkel vol bloemen en paaseieren in de klas. We hebben geleerd hoe je de paaseitjes kon wegen met onze speciale weegschaal. Ook hebben we weer heerlijk gespeeld in de verschillende hoeken, geknutseld in het atelier en allerlei leuke voorjaars- en paasliedjes gezongen.

Het thema van ons schoolproject dit jaar was SAMEN DELEN | WORD JE BLIJ VAN. We gingen met alle groep 2 kinderen Oud Hollandse liedjes zingen bij verzorgingstehuis Daelhoven. Ook zamelden wij lang houdbare producten in voor De Voedselbank en namen we speelgoed en spelletjes mee die naar De Weggeefbox werden gebracht.

Het Paasfeest zijn we gestart met een feestelijk ontbijt en met het zingen van liedjes over Pasen. Ook luisterden we naar een mooi verhaal over donker en licht, over dood en leven. Na het Paasweekend zijn we op kraamvisite bij de Kinderboerderij geweest. De eerste lammetjes dartelden al vrolijk buiten. De cavia’s en konijnen hebben gesmuld van onze bleekselderij. We hebben geleerd hoe vissen eieren leggen en hoe biggetjes drinken bij hun moeder.

Woensdag 18 april deden we met maar liefst 4 teams mee aan het Kleutervoetbal-toernooi. Het was prachtig weer dus veel papa’s, mama’s, opa’s, oma’s en juffen kwamen ons aanmoedigen. We hebben allemaal een medaille gewonnen en één team werd zelfs kampioen en heeft een beker gewonnen.

Vrijdag 20 april waren de Koningsspelen. De kinderen en juffen waren gekleed in de kleuren rood, wit, blauw of oranje. De dag werd geopend met het dansen op en het zingen van het Koningslied ‘Fitlala’. Daarna hebben we genoten van een heerlijk Koningsontbijt. Ook de kleedjesmarkt was dit jaar weer een groot succes en werd druk bezocht.

Na twee heerlijke vakantieweken gaan we ons nu opmaken voor de laatste periode van dit schooljaar. Wij hebben er weer zin in!

Groetjes,
De kinderen uit groep 1-2 A en juf Matanja en juf Marion

m.degraaf@debronsoest.nl
m.vanamstel@debronsoest.nl


download-180px

Contact

contact

Basisschool De Bron
Sweelinckstraat 2
3766 ED Soest
Tel.: 035 - 602 13 76
info@debronsoest.nl

Berichtenarchief