Groepen
Nieuws
Agenda

Basisschool De Bron
Tel.: 035 - 602 13 76
info@debronsoest.nl

Koningsspelen

Afgelopen vrijdag heeft ook de Bron meegedaan aan de Koningsspelen. We zijn de dag begonnen met een gezond ontbijt en hebben gekeken naar de officiële opening. Vervolgens was er een kleedjesmarkt op het plein. Iedereen had even tijd nodig om al zijn spulletjes uit te stallen voor de markt kon beginnen. We hebben genoten van een zonnige en vooral super gezellige ochtend (zie foto’s). ‘s Middags was er een open podium voor de bovenbouw. We hebben genoten van dans, zang, goocheltrucs, moppen, etc. In de onderbouw hebben de kinderen donderdagmiddag al mogen stralen op het podium. (Zie foto’s). We kijken terug op een zeer geslaagde koningsspelen!

Rekencircuit

Vorige week dinsdag en afgelopen donderdag hebben de groepen 3 t/m 8 groepsdoorbroken meegedaan aan een rekencircuit. Op deze manier konden de kinderen op hun eigen niveau bezig zijn met rekenen (zie foto’s). In alle groepen stonden rekenspellen klaar uit de kisten van: ‘Met Sprongen Vooruit!’. Dit zijn rekenspelkisten waarmee kinderen op een speelse en betekenisvolle manier rekenen. De leerlingen krijgen op deze manier meer plezier in rekenen. Ze mogen bewegen, eigen producties maken, bordspelletjes doen, etc. wat de betrokkenheid verhoogt. Het waren twee erg geslaagde middagen en de volgende twee staan alweer gepland!

Kijkmiddag

Op de Bron werken wij met de wereldoriëntatiemethode: Naut, Meander, Brandaan. Binnen deze methode wordt heel thematisch gewerkt en worden verschillende vakgebieden met elkaar verbonden. Afgelopen weken hebben de groepen 5 t/m 8 gewerkt aan een overkoepeld thema waarin zowel geschiedenis, aardrijkskunde, techniek als biologie aan de orde kwamen. In alle klassen konden ouders vandaag een kijkje nemen naar de activiteiten die wij tijdens dit thema hebben uitgevoerd. Er zijn prachtige werkstukken gemaakt, filmpjes opgenomen en maquettes gemaakt. Aan creativiteit ontbrak het zeker niet. Leuk dat er zoveel ouders kwamen kijken (zie foto’s)!

Museumpleinbus

Vandaag zijn groep 6, 7 en 8 met de museumpleinbus naar Amsterdam geweest. Daar heeft groep 6 een bezoek gebracht aan het Rijksmuseum en ontdekte dat de Nachtwacht echt héél groot is. Groep 7 kreeg een rondleiding door het Van Goghmuseum en mocht zelf als kunstenaar aan de slag met Oost Indische inkt. Groep 8 kreeg een inzicht in de hedendaagse kunst in het Stedelijk Museum en zagen o.a. werk van Piet Mondriaan en Gerrit Rietveld. Een cultureel uitje met veel kunst en gezelligheid!

Letterfeest

Vandaag was het zover! Groep 3 heeft alle letters geleerd en dat moest gevierd worden. We zijn de ochtend begonnen met een letterbingo in de klas, gevolgd door een letterspeurtocht op het schoolplein. We hebben de ochtend afgesloten met een spetterende voorstelling in de gymzaal (zie foto’s).

Herderstocht

Gisteren hebben alle gezinnen van De Bron mogen genieten van een prachtige  herderstocht. Bij aankomst op school moest er worden ingeschreven om vervolgens onder leiding van een sterrenwacht op weg te gaan naar de stal in Bethlehem. Mede door de inzet van ouders en groep 7/8 was het een groot succes. Via deze weg wensen we iedereen prettige kerstdagen en een fantastisch 2018!

Serious Request

Wat zijn wij ontzettend trots op groep 7 en 8. Wat hebben ze veel gedaan; een tapasavond met veiling en loterij, drie kerstconcerten, een flessenactie en zelfs een eigen Glazen Huis! Allemaal een groot succes. Het resultaat mag er dan ook zijn, een bedrag van €2710,54 voor het goede doel Serious Request! Voor meer informatie over alle activiteiten rondom Serious Request, kijk op de groepspagina van groep 8. Als u nog wilt doneren, dan kan dat op onze actiepagina.

Sinterklaasfeest

Afgelopen dinsdag hebben we ook op De Bron in Soest de Sint mogen verwelkomen. Hij kwam aan in een touringcar samen met alle hulppieten uit groep 8. Sint en zijn vijf pieten hebben in de onder- en middenbouw genoten van een feestje in de gymzaal. In de bovenbouwgroepen mochten de kinderen eindelijk de surprises uitpakken die al ruim een week in de hal tentoongesteld stonden. Het was een hele gezellige ochtend (zie foto’s) en we kijken alweer uit naar volgend jaar!

Brief van Sinterklaas

Beste kinderen van De Bron,

Wat was het gisteravond een gezellige boel
met z’n allen in pyjama naar school, heel erg cool!

Alle schoentjes zijn netjes neergezet
en ook verschillende liedjes werden ingezet.

‘s Nachts ben ik daarom met mijn Pieten in de auto op pad gegaan
en hebben we in alle schoenen iets leuks en lekkers gedaan.

Zoveel schoentjes te vullen, het was een volle bak,
het snoepgoed en de cadeautjes kwamen zelfs tegen het autodak.

Jullie hebben de auto vast wel gezien op het plein,
deze is helaas voor 5 december veel te klein!

Het gaat dan nooit passen in die kleine wagen
en mijn pieten kunnen niet de hele weg alles dragen.

Ik ga daarom naar een groter voertuig op zoek.
Jullie zien ons 5 december wel verschijnen om de hoek.

Lieve groetjes,
Sinterklaas

Pietengym

Vandaag hebben alle kinderen hun gymkunsten vertoond tijdens de pietengym! Als echte pieten balanceren over het dak, zaklopen, kruipen over het wiebeldak, pakjes overgooien of op een heel hoog dak klimmen. Knap gedaan hoor pieten! Iedereen heeft zijn pietendiploma dan ook dik verdiend! Zie de foto’s om deze knappe pietjes in actie te zien!


download-180px

Contact

contact

Basisschool De Bron
Sweelinckstraat 2
3766 ED Soest
Tel.: 035 - 602 13 76
info@debronsoest.nl

Berichtenarchief