Groepen
Nieuws
Agenda

Basisschool De Bron
Tel.: 035 - 602 13 76
info@debronsoest.nl

Vossenjacht

Wederom een feestelijke dag op De Bron! Vandaag zijn alle kinderen op jacht geweest naar vossen in de wijk. Met goed speurwerk konden alle vossen gevonden worden en alle puzzelstukjes worden verzameld. Knap gedaan allemaal.

Hi ha hartelijk gefeliciteerd!

Hi ha hartelijk gefeliciteerd! De Bron bestaat 40 jaar! De jubileumweek werd vandaag feestelijk geopend door hoog bezoek…! En wie jarig is trakteert, dus kreeg de hele school taart en een tas met het logo van de school. Kijk hier voor meer foto’s. De hele week zal in het teken staan van gezellige activiteiten, dus houd de website in de gaten. We maken er een feestje van!

Start schooljaar

Het is nog even vakantie, maar de juffen zijn deze week al druk bezig geweest op school. Bijna alles staat klaar om het nieuwe schooljaar goed te kunnen beginnen. Wij hopen dat iedereen een fijne vakantie heeft gehad en de kinderen in de vakantie weer genoeg energie hebben opgedaan. Met elkaar maken we er een fijn, leerzaam en gezellig jaar van! Op maandag 27 augustus willen wij graag met u dit nieuwe jaar op een gezellige wijze openen. U bent van harte welkom vanaf 08.15 uur tot 08.30 uur op het plein van de school. Graag tot dan!

Koningsspelen

Afgelopen vrijdag heeft ook de Bron meegedaan aan de Koningsspelen. We zijn de dag begonnen met een gezond ontbijt en hebben gekeken naar de officiële opening. Vervolgens was er een kleedjesmarkt op het plein. Iedereen had even tijd nodig om al zijn spulletjes uit te stallen voor de markt kon beginnen. We hebben genoten van een zonnige en vooral super gezellige ochtend (zie foto’s). ‘s Middags was er een open podium voor de bovenbouw. We hebben genoten van dans, zang, goocheltrucs, moppen, etc. In de onderbouw hebben de kinderen donderdagmiddag al mogen stralen op het podium. (Zie foto’s). We kijken terug op een zeer geslaagde koningsspelen!

Rekencircuit

Vorige week dinsdag en afgelopen donderdag hebben de groepen 3 t/m 8 groepsdoorbroken meegedaan aan een rekencircuit. Op deze manier konden de kinderen op hun eigen niveau bezig zijn met rekenen (zie foto’s). In alle groepen stonden rekenspellen klaar uit de kisten van: ‘Met Sprongen Vooruit!’. Dit zijn rekenspelkisten waarmee kinderen op een speelse en betekenisvolle manier rekenen. De leerlingen krijgen op deze manier meer plezier in rekenen. Ze mogen bewegen, eigen producties maken, bordspelletjes doen, etc. wat de betrokkenheid verhoogt. Het waren twee erg geslaagde middagen en de volgende twee staan alweer gepland!

Kijkmiddag

Op de Bron werken wij met de wereldoriëntatiemethode: Naut, Meander, Brandaan. Binnen deze methode wordt heel thematisch gewerkt en worden verschillende vakgebieden met elkaar verbonden. Afgelopen weken hebben de groepen 5 t/m 8 gewerkt aan een overkoepeld thema waarin zowel geschiedenis, aardrijkskunde, techniek als biologie aan de orde kwamen. In alle klassen konden ouders vandaag een kijkje nemen naar de activiteiten die wij tijdens dit thema hebben uitgevoerd. Er zijn prachtige werkstukken gemaakt, filmpjes opgenomen en maquettes gemaakt. Aan creativiteit ontbrak het zeker niet. Leuk dat er zoveel ouders kwamen kijken (zie foto’s)!

Museumpleinbus

Vandaag zijn groep 6, 7 en 8 met de museumpleinbus naar Amsterdam geweest. Daar heeft groep 6 een bezoek gebracht aan het Rijksmuseum en ontdekte dat de Nachtwacht echt héél groot is. Groep 7 kreeg een rondleiding door het Van Goghmuseum en mocht zelf als kunstenaar aan de slag met Oost Indische inkt. Groep 8 kreeg een inzicht in de hedendaagse kunst in het Stedelijk Museum en zagen o.a. werk van Piet Mondriaan en Gerrit Rietveld. Een cultureel uitje met veel kunst en gezelligheid!

Letterfeest

Vandaag was het zover! Groep 3 heeft alle letters geleerd en dat moest gevierd worden. We zijn de ochtend begonnen met een letterbingo in de klas, gevolgd door een letterspeurtocht op het schoolplein. We hebben de ochtend afgesloten met een spetterende voorstelling in de gymzaal (zie foto’s).

Herderstocht

Gisteren hebben alle gezinnen van De Bron mogen genieten van een prachtige  herderstocht. Bij aankomst op school moest er worden ingeschreven om vervolgens onder leiding van een sterrenwacht op weg te gaan naar de stal in Bethlehem. Mede door de inzet van ouders en groep 7/8 was het een groot succes. Via deze weg wensen we iedereen prettige kerstdagen en een fantastisch 2018!

Serious Request

Wat zijn wij ontzettend trots op groep 7 en 8. Wat hebben ze veel gedaan; een tapasavond met veiling en loterij, drie kerstconcerten, een flessenactie en zelfs een eigen Glazen Huis! Allemaal een groot succes. Het resultaat mag er dan ook zijn, een bedrag van €2710,54 voor het goede doel Serious Request! Voor meer informatie over alle activiteiten rondom Serious Request, kijk op de groepspagina van groep 8. Als u nog wilt doneren, dan kan dat op onze actiepagina.


download-180px

Contact

contact

Basisschool De Bron
Sweelinckstraat 2
3766 ED Soest
Tel.: 035 - 602 13 76
info@debronsoest.nl

Berichtenarchief