Groepen
Nieuws
Agenda

Basisschool De Bron
Tel.: 035 - 602 13 76
info@debronsoest.nl

Groep 5

Wat leuk dat je op onze site kijkt!

Wij zijn groep 5a en b. In groep 5a krijgen we les van juf Anja en in groep 5b van juf Janine en juf Valerie!
Wat hebben we de afgelopen periode weer veel geleerd en gedaan met elkaar.

Orkestproject
Na de meivakantie zijn we gestart met het Orkestproject De gelaarsde kat van Kunstcentraal.
Op dinsdagmiddag was er de eerste les. In deze les hebben we geluisterd naar verschillende soorten blaasmuziek en geleerd wat het verschil is tussen een harmonie en een fanfare. Ook hebben we het Feestlied met elkaar gezongen!
Vervolgens zijn de kinderen in groepjes verder gegaan met de tweede les. Samen maakten zij kennis met de instrumenten van het blaasorkest. Ze bekeken plaatjes en filmpjes van diverse blaas-en slaginstrumenten.
Het vervolg was op donderdagochtend. Op de fiets gingen we samen naar muziekvereniging PVO. Daar deden de kinderen een instrumentencircuit. In groepjes gingen de kinderen langs verschillende instrumenten. De kinderen mochten ook zelf de instrumenten proberen, leuk!
Na nu al heel veel te hebben geleerd, kregen we op vrijdag bezoek in de klas. Een gastdocent van Idea ging met de klas aan de slag met klankgedichten. De kinderen maakten in tweetallen hun eigen gedichten met fantasiewoorden.

Hier enkele voorbeelden van de gemaakte gedichten:

Over een aantal weken gaan we ook nog met elkaar naar het openluchttheater Cabrio. Hier krijgen wij een concert te zien van de muziekvereniging PVO.

Spelling
Op dit moment zijn wij bij spelling bezig met net als voorvoegsel, categorie 19, Tropisch-woord, en woorden van het gids-rijtje. We herhalen de tot nu toe aangeboden werkwoordonderdelen. Bij grammatica behandelen we de voorzetsels.

Taal
Bij taal komt de komende periode het thema Geld aan de orde. Bij woordenschat leren we woorden over geld. Bij taal verkennen gaan we reclameteksten bekijken en leren we uitdrukkingen over geld. Bij spreken en luisteren gaan we luisteren naar de inleiding, de kern en het slot van een verhaal. Ook zullen we weer oefenen met het voeren van een denkgesprek. Bij schrijven gaan we een test invullen en een beschrijving van een voorwerp maken.

Rekenen
De komende periode oefenen we nog harder te tafels, want het Tafelfeest komt eraan!
Ook het oefenen met klokkijken blijft een belangrijk onderdeel van de rekenlessen.
Naast deze twee onderdelen gaan we de komende periode ook aan de slag met sommen t/m 2000. Het optellen en aftrekken t/m 1000 wordt herhaald. We blijven oefenen met het delen met rest. Ook meten komt in de komende rekenlessen weer aan bod, nu wordt de millimeter geïntroduceerd.

Uitjes
De komende periode gaan we ook nog allerlei activiteiten doen buiten school.

– Op woensdag 23 mei gaan we sporten bij Pijnenburg.
– Op donderdag 31 mei gaan we naar boerderij Het Gagelgat voor een imkerles.
– Op vrijdag 1 juni gaan we naar de Eempolder voor een slootles.
– In de week van 4 juni lopen we enthousiast mee met de Avondvierdaagse!
– Op 19 juni gaan we naar het openluchttheater Cabrio. Hier krijgen wij een concert te zien van de muziekvereniging PVO.

Groetjes van de juffen van groep 5

j.voortjes@debronsoest.nl
v.witteveen@debronsoest.nl
a.stenvert@debronsoest.nl


download-180px

Contact

contact

Basisschool De Bron
Sweelinckstraat 2
3766 ED Soest
Tel.: 035 - 602 13 76
info@debronsoest.nl

Berichtenarchief