Hallo allemaal,

Welkom in groep 5! Wij zijn 31 vrolijke, enthousiaste, gezellige kinderen met twee juffen. Op maandag, dinsdag en woensdag is juf Janine bij ons in de groep en op donderdag en vrijdag staat juf Liselotte voor de klas (na de kerstvakantie).

Na een halfjaar zijn de nieuwe vakken van groep 5 niet zo nieuw meer en snappen we al helemaal wat de bedoeling is. We oefenen nu ook hard met samenwerken. Hoe doe je dat? Luisteren naar elkaar, overleggen, argumenten geven waar jij denkt dat jouw antwoord de juiste is. Met elkaar in gesprek gaan en uiteindelijk samen tot een oplossing komen.

Bij rekenen blijven wij oefenen met de tafelsommen want deze hebben wij nu hard nodig bij de deelsommen die wij nu leren. We zetten het grote getal vooraan en kijken dan hoeveel groepjes we eruit kunnen halen. Superhandig als je de tafels dan uit je hoofd kent. Daarnaast blijft ook focus ook erg liggen op het leren klokkijken. Zowel analoog als digitaal.

We hebben het eerste halfjaar al mogen genieten van hele toffe spreekbeurten. Heel stoer hoe alle kinderen zo hun verhaal doen voor de klas. We leren veel van elkaar en zijn ook erg goed in het geven van tops en tips. We kijken uit naar de volgende spreekbeurten.

Vrolijke groetjes van groep 5 en Juf Janine, juf Liselotte en juf Marije,

j.voortjes@debronsoest.nl
l.breunesse@debronsoest.nl
m.plantinga@debronsoest.nl (tot de kerstvakantie)