Uitstapjes naar kerken

Valerie WitteveenGroep 8

Wij zijn met de groep naar verschillende kerken geweest!

  • Open Hof 
  • Fatih moskee
  • Heilige Familie Kerk 
  • synagoge Amersfoort

Wij gingen als eerste naar de openhof.

De openhof is een christelijke kerk. Daar hebben wij les gehad over de diensten, hoe die daar gaan. En er zijn ook speciale diensten, als er iemand is overleden. Zij hebben daar een keuken voor mensen die altijd alleen eten, zij kunnen daar gezellig samen koken, eten en kletsen. we kwamen daar binnen en kwamen in een zaal met stoelen en daar kregen we les voor in de zaal had je een dominee stoel en een preekstoel daar lezen ze de bijbel.

Wij gingen als 2de keer naar de moskee.

De Moskee dat is voor moslims.Daar hebben we een rondleiding gehad.En veel geleerd over wassen,bidden en de vergaderzaal .
Wij weten nu dat vrouwen en mannen gescheiden zijn van elkaar want anders vinden ze elkaar misschien te leuk en dat mag niet want, dan word je afgeleid.

Wij gingen als 3de keer naar de katholieke kerk.

een deel van die kerk vroeger een huis en daar woonden mensen nu is een kamer om dingen te doen zoals, bingo, spellen. er was een hele grote deur met daarachter 300 zitplekken. voor in had je een kist met 2 kleine deuren rechts en daar binnen is een bureau met een kast met togaś en … die ze voor verschillende diensten gebruiken. daarna gingen we wierook aansteken. achter in de kerk had je een balkon waar vroeger een orkest speelde.

wij gingen als 4de keer naar de synagoge Amersfoort.

dat was een joodse kerk met achter in de kerk een kast met mooie versieringen met door omheen stoelen de jongens moesten een keppeltje in het midden had je een verhoging met een bankje en een voorleesstoel hij vertelde over de geschiedenis van de synagoog en over de feestdagen het was heel interessant .

dit waren onze uitstapjes naar de kerken groetjes meggy,ruby,pepijn en danilo.