Groep 5

Valerie WitteveenGroep 5

De eerste periode zit er weer op en wat hebben al veel geleerd, maar vooral ook plezier gehad met elkaar. We zijn al hard op weg om echte Superhelden te worden!
We hebben de Kinderboekenweek gehad, een uitje naar de Bieb en de Kinderboerderij.

De nieuwe vakken in groep 5 vinden we erg leuk. Met Meander hebben we gewerkt over het thema: ´Waar woon jij?´ en als eindopdracht een super gave maquette gemaakt van een stad. Compleet met school, dierentuin, politiebureau, etc. Met Engels hebben we gewerkt over ´Meeting People´ en gaan we nu beginnen met het thema ´Food´.
 
We zijn inmiddels ook begonnen met de Grey of the Day. GOTD betekent letterlijk ‘Ding van de dag’. We krijgen van de juf een raadsel mee en we proberen thuis met hulp van papa/ mama, broertjes/ zusjes, boeken of internet te achterhalen over welk onderwerp de hint zal gaan. Vervolgens krijgen we in de klas een microles over het onderwerp. We hebben al les gehad over de leeuw en brandweerman. We kijken uit naar de volgende! 
We hebben ons inmiddels ook allemaal ingeschreven voor de spreekbeurt en hebben hier ontzettend veel zin in.
Tot slot zijn we in onze klas in een raket gestapt! Op weg naar de top om de tafels te beheersen. Ons groepsdoel is 50 goede sommen in 2 minuten. We zijn al een heel eind op weg om samen het puntje van de raket te bereiken. Wanneer we dit doel behaald hebben, mogen wij in pyjama naar school. Daar hebben we nu al zin in!